Qui som?

Va ser el 15 de març de 1926 quan en Lluís Vallés, Francesc Giralt i Ferran Portella van trobar-se i ajuntar els seus esforços per redactar el "REGLAMENTO DE LA SOCIEDAD DEPORTIVA DENOMINADA PEÑA CICLISTA BUENAVISTA" i fer seva una afició que els unia: la bicicleta.

 

Una època en què aquest mitjà de transport i esport encara era en el bressol de la infantesa. Uns temps molt més durs que els actuals, en què posseir una bicicleta era fruit d''uns esforços personals i econòmics que avui ens són molt difícils de valorar. No estem massa segurs que aquella colla d''amics que ara fa 75 anys van decidir posar les bases per crear aquesta penya nostra, pensessin que avui, a l''any 2001, encara seriem un bon punt de referència esportiva de la nostra ciutat, Manresa.

 

Els temps, com totes les coses a la vida, han fet que la penya hagi passat èpoques bones i també dolentes i amb dificultats de tot tipus. Des de guerra a canvis polítics, però que, malgrat tot, ha pogut sobreviure i que encara avui procura estar al servei dels seus associats; al servei d''aquelles persones que senten els seus colors groc i porpra. No podem presumir, llevat d''alguna excepció, que del nostre club n''hagin sortit molts campions, que també n''hem tingut, sobretot del mon del ciclocròs. Però del que estem segurs és que des del nivell que va dels grups de joves que han defensat el club en curses, quan hem tingut equip, fins aquell grup de no tan joves que diumenge darrere diumenge formem part de les excursions del Campionat o que en alguna ocasió l''hem representat en curses o marxes cicloturistes, hem contribuït a educar i formar persones, a viure moments de germanor i d''amistat que d''una altra forma no s''haurien donat.

 

Pensem que l''esport, en qualsevol dels seus àmbits i també en ciclisme, contribueix a formar les persones. Potser, i això ens dol, actualment ens falta un recanvi generacional que aporti nova saba i idees, un recanvi de joventut que ara resta mogut per altres aficions que en molts casos no són massa esportives. Diem això perquè creiem que l''esport és, des de molts anys, un element gairebé necessari de la vida de les persones. Un element que es transforma en una millor qualitat de vida i, el que és més important, un element de salut. Malgrat això, estem esperançats que aquest jovent, ara anònim, passi a formar part del nostre club i de tants altres, on de ben segur hi trobarà bons moments d''amistat i convivència i, sobretot, bons moments de vida esportiva.

 

Durant 75 anys tot un seguit de persones han contribuït a mantenir viva una entitat i una afició. Per aquest motiu i des de la Junta actual volem agrair a tots els presidents, a totes les juntes i també a tots els socis, tots els esforços que han dedicat a la penya, des de la més petita col·laboració personal fins a qualsevol dels ajuts en les moltes organitzacions de curses, proves i marxes que durant aquest temps ha portat a terme l''entitat.